Sportoefeningen #1

08:00:00

Fitness🌺

Nu kunnen we er echt aan beginnen! Vandaag staan de buikspieren in de spotlight. Ik ga om de dag een post plaatsen met enkele oefeningen die je gemakkelijk thuis kan doen. Ik ga ze alvast doen, ik hoop jullie ook! Stuur me ook zeker een berichtje met wat je ervan vindt en hoe de oefeningen je afgaan. Here we go!Middelste buikspieren

Deze spieren zijn de belangrijkste buikspieren en moeten dus ook het meest getraind worden, de meeste oefeningen zijn dan ook gemaakt met als doel om deze te trainen. Maar vergeet je andere buikspieren niet!Stap 1

Neem de juiste positie aan. Ga op de rug liggen en houd de knieën gebogen. Stop je handen achter je hoofd. De borst proberen te openen.

Stap 2

De beweging gaat beginnen. Probeer de ellebogen open te houden. De buik moet intensief worden aangespannen. De borst moet continue naar de knieën worden gebogen.

Stap 3

Maak een set van een aantal herhalingen. In het begin kun je beginnen met 10 herhalingen. Later kun je het aantal herhalingen uitbouwen tot 20 of meer.

Zijkant van de buik

Om een volwaardige platte buik te creëren is het belangrijk verschillende oefeningen te doen die de zijkant van je buik versterken.

Stap 1

Ga op de rug liggen. Breng knieën naar je borst. Tot halverwege. Strek het ene been en houd het andere been gebogen.

Stap 2

Wissel continue de positie van beide benen. De handen mogen achter het hoofd worden gehouden en de ellebogen open.

Stap 3

Forceer de nek niet en blijf de oefening herhalen. De oefening zal in het begin misschien zwaar en lastig zijn. In een later stadium kun je gemakkelijk 30 tot 50 herhalingen maken.

Onderste buikspieren

Training van de onderste buikspieren kan een vervelend buikje gemakkelijk weg trainen.Het trainen van de onderste buikspieren zal een extra plus geven in het wegwerken van vet.

Stap 1

Ga op de rug liggen de handen onder je billen. Beweeg je voet naar het plafond en strek je voeten zoveel mogelijk.

Stap 2

De oefening gaat nu echt beginnen. Het is belangrijk niet te forceren en de oefening correct uit te voeren. De benen moet omhoog worden bewogen waardoor de billen loskomen van de grond.

Stap 3

De oefening zal in het begin erg zwaar zijn. Herhaal de oefening in het begin 8 keer en probeer het uit te bouwen tot 16. Het aantal sets kan vervolgens worden opgebouwd.
pinkheartsandsparkledreams.tumblr.com

xoxo 
Kelsey

Bron 

You Might Also Like

0 comments