SPORT | Doelen

07:00:00

rule of a lady
Zoals jullie (hopelijk) reeds hebben gemerkt, ben ik deze week begonnen met op dinsdag en donderdag sportoefeningen online te plaatsen. De oefeningen zijn zeer gemakkelijk en zijn perfect voor beginners. Ik doe ze zelf ook maar waarom eigenlijk? Het is zeer belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt of je het doet om je conditie te verbeteren, meer spiermassa aan te kweken, af te vallen... Daarom even een artikeltje over doelen stellen. Lees snel verder!


Mijn doelen

Ik ben best tevreden met mijn lichaam maar absoluut niet met mijn conditie. Mijn focus ligt dus op mijn conditie verbeteren en meer spiermassa kweken. 

Doel: conditie verbeteren

Wanneer je net zoals mij je wil bezighouden met je conditie te verbeteren, raad ik je aan om absoluut geen rekening te houden met je gewicht, want daar word je na een tijdje helemaal gek van. Hou je doel voor ogen! Hardlopen is natuurlijk dé workout om dit te verbeteren maar wanneer je (zoals mij) dit echt verschrikkelijk vindt, kan je ook andere dingen zoeken. Zwemmen is bijvoorbeeld een super leuk alternatief! 

Doel: spiermassa kweken

Ook dit staat bij mij genoteerd als doel. Net zoals wanneer je je conditie wil verbeteren, mag je bij dit doel ook niet op je gewicht letten. Het spreekt voor zich, spiermassa kweken, gewicht kweken. Je gaat absoluut niet 5kg bijkomen (Tenzij je voor de body-builder look gaat of course)! Goede oefeningen hiervoor zijn natuurlijk de oefeningen die je met gewichtjes doet, gewichtjes aanschaffen dus! Of een fitness-abonnement...

Doel: afvallen

Wanneer je echt wil sporten om af te vallen, kan je eigenlijk van alles een beetje doen maar let op dat je niet overdrijft! Wanneer je echt in je gedachten hebt om héél veel af te vallen, vraag dan zeker raad bij iemand die hier in gespecialiseerd is. Bij afvallen komt veel meer kijken dan alleen sporten. Mijn tip hiervoor (die normaal niks aan je gezondheid doet) is heel veel water drinken! En gezond eten natuurlijk. Wanneer je smoothies maakt, zorg dan ook dat je eerder groene smoothies maakt (zie: met groenten) i.p.v. met fruit. De suikers in groenten zijn veel minder in aantal dan in fruit. (Geleerd van het beste vriendinnetje)

Zijn jullie er klaar voor om er samen echt voor te gaan? 
xoxo 
Kelsey

You Might Also Like

2 comments